Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen

DALFSEN – Al voor de 37e keer werd op Oudejaarsdag het traditionele Bukkumtoernooi gespeeld in Sporthal de Trefkoele. Dit toernooi lijkt nog ieder jaar aan populariteit en charme te winnen. Eigenlijk begint het toernooi al een dag eerder, op The Day Before Bukkum, waar Dalfsenaren, oud-Dalfsenaren en aangetrouwde Dalfsenaren een fietstocht houden langs verschillende horecagelegenheden.

Dit jaar werd Calluna aangedaan, weliswaar net buiten de gemeentegrenzen, maar dat maakte de dag niet minder feestelijk.

Op Oudejaarsdag werd er gestreden tussen 20 teams waarbij de prijzen een grote- en een kleine melkbus zijn. De wedstrijden verliepen zeer sportief en omdat bijna iedereen elkaar kent worden er ook in het veld soms nog oude koeien uit de sloot gehaald. Dit tekent de sfeer van het toernooi, sportief, gezellig en vooral met elkaar zijn.

De halve finales werden dit jaar gespeeld door de sterkste acht teams van het toernooi, FC Ankum, Dalvesen, Ankummer Es en de Achterhoek in Poule A en de Buut’n Bukkums, Rooie Dorp, Ooster Dals’n en Blauwe Boog’n in Poule B.

De finale om de grote melkbus ging tussen de Buut’n Bukkums en Blauwe Boog’n en in een spannende, tactisch hoogstaande finale trokken de Buut’n Bukkums uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de strijd met 1-0. Aanvoerder Tom Niens was dan ook zeer content met het in ontvangst nemen van de beroemde eretrofee.

In Poule A ging de finale tussen Dalvesen en de Achterhoek, deze strijd was nog spannender en kende na de reguliere speeltijd een stand van 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Deze werden net iets beter genomen door Dalvesen en zij gingen met de kleine melkbus naar huis. Wel vermeldenswaard is dat dit team is samengesteld uit spelers van zowel ASC als SV Dalfsen en dat kenmerkt ook deze dag, met elkaar voetballen en samen zijn, zonder fietspad tussen beide verenigingen.

Het toernooi werd afgesloten met de inmiddels beruchte Priesuutrieking door spreekstalmeester Herben Scherpenkate en moesten er ook nog een aantal andere prijzen worden uitgereikt. De prijs voor de Slechte Speler ging dit jaar naar Erik Schiller, omdat hij als scheidsrechter een verkeerde uitslag noteerde en hierdoor een andere halve finale op papier kwam dan de bedoeling was. Is natuurlijk wel allemaal goedgekomen. De Erebukkum werd Henk “Zoekie” Buitenhuis, vanwege zijn vele jaren aanwezigheid als speler op dit toernooi. En de “ik-ben-hier-wel-maar-wat-doe-ik-hier-eigenlijk-bokaal werd een prooi voor Thierry Hulsebos die eigenlijk in een ander werelddeel had moeten zitten, maar toch koos voor een borreltje in de Trefkoele zonder enige bijdrage te leveren aan dit toernooi.

Vervolgens werd er in ontspannen sfeer een hapje en drankje genuttigd en kon het Dagelijks Bestuur terugkijken op een wederom geweldig verlopen Bukkumtoernooi.

Volgend jaar wordt er uitgeweken naar Manege Gerner, vanwege de verbouwing van de Trefkoele, dus dat wordt een speciale 38e editie.

Foto's 5
Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Bukkumtoernooi brengt Dalfsen samen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *