Dalfsenaren schaatsen 200 km op Weissensee - Foto: Vechtdal Centraal
Foto: Vechtdal Centraal

Dalfsenaren schaatsen 200 km op Weissensee

DALFSEN / WEISSENSEE – Bart van Oenen, Gerrit Hoekman, Harry Kamphuis, Henk Kodden, Hanny Hilgenkamp en Nico Kroes hebben op de Weissensee in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht geschaatst. Daarnaast reden ze in dezelfde week nog vele kilometers aan tochten en trainingsritjes op het uitgestrekte meer.

Het weer aan de Weissensee was de afgelopen week prachtig. Er werd geschaatst op het kleine meer. Het ijs was niet in alle banen even goed. Vooral in de buitenste baan van het meer was het bar slecht maar in de binnenste lussen kon er heerlijk geschaatst worden, zo laat Vechtdal Centraal weten.

De deelnemers worden vaak vergezeld van hun partners of verzorgers. Elke dag kun je schaatsen of naar wedstrijden van de profs kijken. Daarnaast zijn er elke dag activiteiten in of bij de grote tent. Er was zelfs een kerkdienst georganiseerd met diverse bekende schaatsers. Uit Dalfsen heeft Anneke Hoekman onder muzikale begeleiding van Jan Wesselink hierin nog een lied gezongen. In de omgeving van de Weissensee kun je skiën, langlaufen, sleetje rijden of wandelen. In de vele horeca gelegenheden kun je volop genieten van eten en drinken.

De voorbereidingen om voor de Alternatieve Elfstedentocht in vorm te komen begint voor de meesten al in het voorjaar door vele kilometers te fietsen, te skeeleren of te mountainbiken. Krachttraining en spinning bij Kontrast is hierbij een goede aanvulling. In het najaar als de ijsbanen opengaan worden daar heel wat rondjes getraind. Bij de voorbereidingen horen ook goede schaatsen en goede kleding omdat de omstandigheden extreem kunnen zijn.

De laatste week van januari en de eerste van februari strijken er duizenden Nederlanders neer langs de Weissensee om hun favoriete sport te beoefenen of voor de gezelligheid. Een van de deelnemers vertelt: “De onthaal en de sfeer bij binnenkomst van de Alternatieve Elfstedentocht is werkelijk geweldig. Kippenvel! Rijen mensen staan soms al uren te roepen en te klappen als de rijders binnenkomen. Vanuit Nederland krijg je sms-jes van familie, vrienden en collega’s binnen omdat alles via internet gevolgd kon worden. Volgend jaar gaan we weer; zeker weten!”

Wil je meer informatie en foto’s bekijken ga dan naar www.weissensee.nl

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.