Leerlingen Polhaar nemen keuken Barones over - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Leerlingen Polhaar nemen keuken Barones over

DALFSEN – De leerlingen uit groep 4 van de kbs De Polhaar in Dalfsen nemen donderdag 21 maart om 17:00 uur de regie over in de keuken van het locale restaurant De Barones. In het kader van de Eerste Heilige Communie proberen zij zo geld in te zamelen voor onderwijs aan kinderen in India. “Ik kan al pannenkoeken bakken hoor”, vertelt Nicky de Jager (7). “Ik heb al een keer thuis geoefend met mijn vriendinnen Nele (Rietema) en Maud (van Dam).”

“Ook wij waren meteen enthousiast toen wij voor deze actie werden benaderd”, reageert Marc Koggel van De Barones. In de praktijk betekent het dat de kinderen van 17:00 tot 20:00 uur in de keuken van het restaurant pannenkoeken gaan bakken en ook de bediening voor hun rekening nemen. Van tevoren hebben zij middels entreekaarten al bijna 200 pannenkoeken verkocht aan familieleden, vrienden en kennissen.

Het geld wat de kinderen met de actie ophalen, gaat naar het Pastor Thomas Schoolfonds in India, een initiatief van oud-pastoor Thomas van de Heilige Cyriacus Parochie in Dalfsen. Sinds zijn terugkomst in zijn moederland zet hij zich in voor kinderen die dankzij zijn fonds toch naar school kunnen. De afgelopen jaren heeft hij op deze manier ruim 300 kinderen kunnen helpen en ongeveer 200 kinderen krijgen momenteel geld uit het fonds om onderwijs te volgen. Door de actie van De Polhaar-kinderen kunnen er nog eens tien tot twaalf kinderen naar school!

“Dat is een mooi doel”, reageert Koggel van de Barones. “Wij kenden het Pastor Thomas Fonds al langer en weten dat het geld goed terechtkomt. Per verkochte pannenkoek schenken wij daarom drie euro. Daarover hoefden wij niet lang na te denken. Bovendien vinden wij het ontzettend leuk dat de kinderen ons gaan helpen. Wij hebben er zin in!”

Dat geldt ook voor de kinderen zelf. De kaartverkoop verliep goed en nu is het aan hen om deze avond voor alle gasten te koken en te bedienen. “Het is toch super leuk dat wij met die pannenkoeken ervoor kunnen zorgen dat er kinderen in India naar school kunnen”, vindt Nicky.

Foto's 3
Leerlingen Polhaar nemen keuken Barones over - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend
Leerlingen Polhaar nemen keuken Barones over - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *