Brandweer Dalfsen rukt uit naar schuurbrand Vinkenbuurt

VINKENBUURT #17 – Om half vijf merkte een pluimveehouder dat er op het dak van zijn stal aan de Woestendijk in de Vinkenbuurt iets aan het smeulen was. Hij belde meteen naar de alarmcentrale die vervolgens de brandweer liet uitrukken. Omdat brandweer Nieuwleusen nog aan het werk was bij de brand aan de Varsernerdijk in Ommen rukte de Dalfser brandweerlieden uit naar de Vinkenbuurt.

De tankautospuit 2040 van brandweer Dalfsen rukte snel na de melding uit en niet veel later meldde ook de brandweer van Balkbrug zich in op de mobilofoon. Onderweg wist de centralist aan de aanrijdende voertuigen mede te delen dat het dak van de schuur aan het smeulen was.

De boosdoener bleek een houtkachel in een naastgelegen schuur. Brandende resten die uit de schoorsteen kwamen bleken de laag mos op de golfplaten in brand te hebben gezet. Over de gehele lengte van de schuur breidde de smeulende brand zich uit.

Echter trok de brand ook naar binnen. Golfplaten zijn met pennen bevestigd aan een ondergelegen constructie. Via die gaten waar de pennen doorheen zaten is de brand naar binnen geslagen. Daar begon het zich uit te breiden in het isolatiemateriaal.

Om bij dit isolatie-materiaal te kunnen komen, moest men betimmering aan de binnenzijde verwijderen. Een groot water transport-systeem uit Ommen werd voor de zekerheid ter plaatse gevraagd voor het geval de situatie zou escaleren vanwege de zuurstof die de brand dan zou krijgen.

Uiteindelijk is de schuur door kordaat optreden van de Dalfser-, en Balker brandweer bespaard gebleven en bleef de schade beperkt tot het dak en isolatie met betimmering.

Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/3 - img-20130323-wa0001.jpg


laden...
Foto: Erik Snijder © NuVechtdal

Geen reacties op “Brandweer Dalfsen rukt uit naar schuurbrand Vinkenbuurt”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 5 maanden en 25 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+