Jeugdbrandweer Dalfsen scoort hoog in Nijverdal!

DALFSEN / NIJVERDAL  – Op een koude zaterdag ochtend, 23 maart 2013 verzamelde de jeugdbrandweer van Dalfsen zich op de kazerne. Om vervolgens met de hele ploeg richting Nijverdal te vertrekken voor de oefenwedstrijden! Voor de junioren de aller eerste wedstrijd!

Van de twee Dalfser teams, Aspiranten en Junioren, mochten de Junioren het spits afbijten. Eerst werd er een theorie toets afgenomen. Hiermee kan de ploeg gezamelijk aantal punten halen voor de totaal uitslag.

Bij Ten Cate in Nijverdal werd een brand gemeld in een kantine, met een brandend gasfornuis. Deze brand was doorgeslagen naar een naastgelegen ruimte. Het was aan bevelvoerder Bram Borger de taak om zijn team het gas af te sluiten, de brand, en de doorslag aan de andere zijde te blussen. Omdat het de eerste wedstrijd van deze ploeg was, was het tot de prijsuitreiking extra spannend!

Ook voor de Aspiranten begon het met een theorie toets, waarna ze zich in hun bluspak hesen, in de tankautospuit stapten en richting de wedstrijd locatie gingen.

“Binnenbrand bij Ten Cate aan de E Oldeweeningweg 25 in Nijverdal” was de melding die de alarmcentrale doorgaf aan de bevelvoerder Brinkman en zijn team. De brand was in een illegale hennepkwekerij ontstaan, en moest met “twee stralen hoge druk” bestreden worden. Dit alles onder toeziend oog van de jury. Na het ventileren en na-verkennen kon men de spullen inpakken en inrukken, om vervolgens ook te wachten op de prijsuitreiking.

Het duurde even, maar het was het wachten waard. De Junioren namen de tweede prijs mee naar Dalfsen, en de Aspiranten de derde plaats! Super goede resultaten! Op naar de kwalificatie wedstrijden!

Bekijk foto’s Aspiranten

Bekijk foto’s Junioren

Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/3 - aspiranten-1.jpg


laden...

Geen reacties op “Jeugdbrandweer Dalfsen scoort hoog in Nijverdal!”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 7 jaren, 3 maanden en 15 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+