Open dag golfclub Hooge Graven in Ommen

Open dag golfclub Hooge Graven in Ommen

OMMEN – Wie het idee heeft dat golf een saaie sport is, die vooral wordtbeoefend door oudere mensen, heeft het mis. Golfclub Hooge Graven kent leden in iedere leeftijdscategorie. De jongsten zitten zelfs nog op de basisschool. Dat golfen populair is, is geen wonder. Want behalve dat het een gezellige sport is, heeft één partijtje een groter effect op de conditie dan een half uurtje fitness.

Volgens kenners staat de Ommer Golfclub Hooge Graven met stip op één in de top drie van de mooiste banen van Noord Oost Nederland. Volgens het nieuwe bestuur zouden daar eigenlijk veel meer mensen van moeten kunnen profiteren. Dus hebben zij besloten om de sport laagdrempeliger te maken. Dit wordt onder andere gedaan door een forse verlaging van de contributie. “Bij de meeste golfbanen in ons land is het zo dat je je bij de inschrijving als het ware moest inkopen via een renteloze lening en entreegeld”, vertelt voorzitter Gerard Nunninkhoven. “De bedragen die hiervoor moeten worden neergeteld, zijn fors en vormen voor veel mensen een drempel.

Omdat wij vinden dat eigenlijk iedereen die dat wil zou moeten kunnen golfen, hebben wij als vereniging besloten om een totaal andere weg in te slaan en de renteloze lening en het entreegeld te laten vervallen. Ook hebben we de contributie aangepast. Wie nu lid wordt van onze club, kan voor iets meer dan honderd euro per maand onbeperkt golfen.”

Nunninkhoven hoopt op een flinke aanwas voor de club. Want volgens hem en de PR functionaris Frits Lauterbach is golfen de mooiste sport die er bestaat. “Het spel is uitdagend, omdat het heel nauw luistert hoe je de bal speelt”, zegt Lauterbach. “Al ken je de baan nog zo goed, iedere partij is weer anders, want niet alleen jijzelf, ook de natuur, het weer en je spelgenoten hebben invloed op je spel. Je krijgt de baan nooit helemaal echt onder de knie. Want wanneer je vanaf een bepaalde plek de bal wegslaat, komt die de ene keer 220 meter verder neer, terwijl je de volgende keer maar 100 meter slaat. Daardoor blijft het spannend.” Nunninkhoven knikt instemmend. “Ik noem het een individualistische teamsport. Je speelt tegen jezelf, maar wel in gezelschap met anderen.

Al wandelend over de baan heb je het soms alleen maar over koetjes en kalfjes, terwijl je een andere keer een heel diepgaand gesprek kunt hebben.” Hij lacht. “Maar het beeld dat er miljoenencontracten getekend worden bij hole 9 is onzin. Dat gebeurt op Hooge Graven in elk geval zelden of nooit.”

Mensen die graag golfen, maar wat minder tijd tot hun beschikking hebben, kunnen terecht op de Par 3 baan, die de helft van de afmetingen van de reguliere golfbaan kent. “Dat is ook uniek aan onze club”, zegt Lauterbach. “De meeste clubs in Nederland hebben óf alleen Par 3 óf een volledige golfbaan, wij hebben beide. Er worden overigens op beide banen ook competities gehouden. Daardoor zijn wij geschikt voor een heel breed publiek.”

Op 20 april houdt golfclub Hooge Graven een Open Dag. Vanaf 14 uur zijn zowel golfers als niet-golfers welkom. Tijdens deze dag worden er workshops in het slaan en putten gehouden. Er zijn demonstraties op de grote baan en iedereen kan zelf spelen op de Par 3 baan. “We richten ons op nieuwkomers in de golfsport, maar ook op golfers die nog geen lid zijn van een club”, zegt Nunninkhoven. “We presenteren die dag ook onze nieuwe prijzen en aanbiedingen. En ik moet eerlijk zeggen, die zijn echt spectaculair laag binnen de golfwereld.”

Kom eens langs!
Wie op 30 april niet de hele dag voor de tv wil zitten, kan tussen 10 tot 12 uur terecht op Hooge Graven voor het “Koningsbal”-arrangement. Geniet op die dag van de prachtige voorjaars natuur en kijk ’s-avonds uitvoerig naar de kroning op de TV. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een GVB. Meldt u telefonisch aan op 0529-455999, en kies optie 3.

Meer info is te vinden op www.hoogegraven.nl.

Foto's 2
Open dag golfclub Hooge Graven in Ommen
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.