De kroon op de tango in Dalfsen - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

De kroon op de tango in Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 13 april stond Ontmoetingscentrum de Trefkoele in Dalfsen in het teken van de tango. In de oranje versierde zaal organiseerde salonorkest Spoom een workshop voor gevorderde amateurmusici.

Kroon op het werk was de gratis toegankelijke presentatie “ervaar de tango” om 17.00 u.

Onder leiding van de bekende accordeonist/bandoneonist, muziekdocent, dirigent en componist Hans van Schuppen studeerden de ca. 35 deelnemers een viertal tango’s in. Tangomuziek is niet gemakkelijk om te spelen. Hans wist de deelnemers goed wegwijs te maken in de verschillende muziekstijlen en de manier waarop je om moet gaan met het spelen van de bladmuziek op je lessenaar. Speciaal voor deze gelegenheid had Hans van Schuppen de “Tango voor Spoom” gecomponeerd.

 

De deelnemers kwamen uit heel Nederland, van Amsterdam tot Hardenberg en van Oosterbeek tot Makkinga. Het leeftijdsverschil tussen de oudste en jongste deelnemer bedroeg 47 jaar. Violisten en cellisten waren bijzonder goed vertegenwoordigd. Er werd intensief en geanimeerd gemusiceerd.

 

Aan het eind van de middag werden de ingestudeerde nummers gepresenteerd aan het goed opgekomen publiek. Ondermeer het bekende nummer van Malando Olé Guapa werd met verve gespeeld, waarbij Hans van Schuppen de solo-accordeonpartij voor zijn rekening nam. Tango Abrazo, tangodansschool in Zwolle en Deventer verleende haar medewerking aan dit programma. Zij lieten publiek én orkest zien en ervaren, hoe op tangomuziek geïmproviseerd kan worden. Uniek was dat zij hun demonstratie en uitleg gaven op tangomuziek, gespeeld door Hans van Schuppen op zijn accordeon.

 

De geslaagde bijeenkomst wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en door Rabobank Vaart en Vechtstreek. Voor info over salonorkest Spoom zie www.salonorkestspoom.nl.

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *