Lindeboom ter gelegenheid inhuldiging koning in Ommen

Lindeboom ter gelegenheid inhuldiging koning in Ommen

OMMEN – Ter gelegenheid van de inhuldiging van toekomstig Koning Willem-Alexander heeft de gemeente Ommen een lindeboom in het plantsoen dat gelegen is rondom het gemeentehuis in Ommen geplant. Deze locatie is vastgesteld in samenspraak met de Oranjevereniging Ommen. Er is voor het plantsoen gekozen, omdat zich hierin al diverse speciale boomsoorten bevinden.

In het plantsoen is ook een wandelroute “Bijzondere bomenroute rondom het
gemeentehuis” langs diverse speciale boomsoorten. De lindeboom is inmiddels geplaatst. Dit kon niet wachten tot na de inhuldiging, omdat, rekening houdend met de huidige weersomstandigheden, het in mei te laat is om deze bomen te planten.

Bij de boom wordt op vrijdagmiddag 3 mei door burgemeester Ahne en de Oranjevereniging Ommen een bordje geplaatst waarop staat aangegeven dat de boom is geplant ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

Boomsoort
De boom is van de soort ‘Tilia henryana’. Dit is een gewimperde linde. Voor deze soort is gekozen door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, in samenwerking met deStichting Nationale Boomfeestdag. Traditioneel wordt er een Koningslinde geplant bij een troonswisseling, maar hier is niet voor gekozen, omdat deze vaak last heeft van honingdauw en overlast geeft.

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *