Open dag Sallandse Aspergeboerderijen 25 mei - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Open dag Sallandse Aspergeboerderijen 25 mei

SALLAND – Op zaterdag 25 mei van 10.00-16.00 uur ben je van harte welkom op de Open dag bij de Sallandse aspergetelers. Je kan er van alles bekijken: van oogst tot consumptie en natuurlijk het proeven van de Sallandse asperge!

Salland is Aspergeland op en top! De aspergebedden zijn nu volop zichtbaar in het Sallandse landschap en de asperges steken hun goudgele koppen boven de grond. De Sallandse aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertellen met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. Je krijgt een indruk van de teelt van de asperges tot aan de uiteindelijke consumptie. Tijdens het hele aspergeseizoen (t/m 24 juni) zijn er dagverse asperges bij de telers aan huis te koop.

In totaal nemen vijf aspergetelers deel aan de Open dag. Bij Aspergebedrijf De Boerkamp in Diepenveen kan je diverse variaties aan asperges proeven, bereid door een kok. Ook is er de gelegenheid om eigen gemaakte wijn te proeven. Tuinderij Veldink in Diepenveen ontvangt jou graag in de boerderijwinkel en beantwoordt met veel plezier alle vragen over de aspergeteelt en de bereiding van asperges.

Bij Tuinderij Ogink in Raalte is het extra feest, aspergeteler Ogink bestaat dit jaar 50 jaar! En dat wordt groots gevierd met allerlei extra activiteiten. Bij Van der Kolk Asperges in Oudleusen kunt u uw verse asperges laten schillen en verpakken. Naast aspergeteler is Van der Kolk ook een zacht-fruitteler (aardbeien, frambozen, bramen). Je krijgt hier verschillende rondleidingen door tunnel en kas en er zijn diverse kramen met heerlijke hapjes, bereidt door een chef-kok. Ook leuk voor kinderen: zelf aardbeien plukken, vers uit de kas! Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen ligt in de regio Vechtdal.

Tijdens de Open dag worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd waaronder kookdemonstraties, rondleidingen en proeverijen.

Voor meer informatie over de Open dag kijk je op: www.sallandaspergeland.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.