Open dag melkveebedrijf ‘Zorg en Hoop’ in Lemelerveld - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Open dag melkveebedrijf ‘Zorg en Hoop’ in Lemelerveld

LEMELERVELD – Hoe werkt een melkrobot? Wat doet een boer precies voor werk? Vandaag geeft familie de Vos van melkveebedrijf ‘Zorg en Hoop’ antwoord op deze en andere vragen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de boerderij opent het melkveebedrijf op deze dag haar (stal)deuren voor bezoekers.

Van 10.00 – 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom aan de Vilstersestraat 28 in Lemelerveld. Toegang is gratis.

Bezoekers krijgen tijdens deze open dag een kijkje achter de schermen. Er valt namelijk nog veel te ontdekken op een boerderij. Bezoekers mogen zelf een rondje lopen op de boerderij en ontdekken zo alle facetten van een moderne melkveehouderij.

Struinen en spelen in het strodorp
In het weiland van de boerderij kunnen bezoekers struinen langs marktkraampjes in het strodorp. Ondernemers uit de omgeving bieden hun (streekgebonden) producten aan. Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen lekker klimmen en klauteren in het kinderspeeldorp; zelf ranja melken uit een ‘nepkoe’, hutten bouwen van stro, meedoen aan de kleurplaatwedstrijd en andere leuke activiteiten.

Demonstraties
Bezoekers zien tijdens de open dag ook hoe de boer tegenwoordig te werk gaat. Machines, waarmee het voer van het land gewonnen wordt staan uitgestald, maar ook de oldtimers komen aan bod. Verder worden er een aantal demonstraties gegeven, zoals het bekappen van de klauwen van de koe.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *