Doe mee aan de Vechtdal Wandelvierdaagse

VECHTDAL – Ieder jaar tijdens de laatste week van juni is het vaste prik. Dan wordt de inmiddels nationaal bekende Vechtdal Wandelvierdaagse gehouden. Dit wandelevenement trekt bezoekers uit het hele land en dat is geen wonder.

Want een groot deel van de vierdaagse voert door Ommen, dé Wandelgemeente van 2013. Reden te meer om dit jaar mee te wandelen door het mooiste wandelgebied van Nederland.

Hoewel het nog even duurt voor de Vechtdal Wandelvierdaagse van start gaat, zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. De organisatie streeft ernaar om ieder jaar opnieuw andere routes te presenteren, zodat het voor de deelnemers die voor de vijfde maal meedoen, even bijzonder blijft als voor de nieuwkomers. Dit jaar wordt er achtereenvolgens gestart op Camping de Zandstuve bij Hardenberg, Camping de Lemeleresch bij Lemele, Camping de Vechtvallei in Diffelen en Camping de Koeksebelt in Ommen. Van daaruit worden er routes uitgezet van 15, 25 en 40 kilometer.

“We doorkruisen het Vechtdal dit jaar echt in alle windrichtingen”, vertelt route-ontwerper Jan Kelder, één van de vele vrijwilligers die de organisatie van het evenement op zich nemen. “We lopen over stukjes Pieterpad, over delen van het wandelnetwerk, we nemen een aantal onbekende paden en lopen natuurlijk een stukje van de zogenaamde Blauwe Route over de Lemelerberg. Onder andere dankzij deze Blauwe Route is Ommen uitgeroepen tot Wandelgemeente 2012, dus het mooiste wandelpad van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Vechtdal Wandelvierdaagse.”

Na het uitwerken van de routes, worden ze uitgetest door vrijwilliger Henk Keizer en verwerkt in een gedetailleerde routebeschrijving, die volgens hem ‘tot op de boom’ nauwkeurig is. “De middag voor de start van vierdaagse zetten vrijwilligers in tweetallen de route voor de eerste dag uit”, vertelt Keizer. “Zodra die is gelopen, worden de pijlen opgehaald en de route voor de volgende dag direct daarna weer uitgezet.”

De organisatoren kunnen bijna niet wachten tot het weer eind juni is en het startschot gegeven kan worden. “De Vechtdal Wandelvierdaagse is niet alleen prachtig om te lopen, maar de sfeer is ook altijd ontzettend gezellig”, zegt Vechtdal Vierdaagse-voorzitter Jack van der Boon. “Dat geldt voor zowel de vrijwilligers, als voor de deelnemers. We krijgen altijd veel enthousiaste reacties en een groot deel van hen zien we ieder jaar terug. En dat is geen wonder, want we hebben het natuurlijk wel over dé Wandelgemeente van 2013.”

Ook meedoen? Dat kan! De Vechtdal Wandelvierdaagse wordt gehouden van woensdag 26 t/m zaterdag 29 juni. De afstanden bedragen 15, 25 en 40 km. Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Overnachten is ook mogelijk. Er zijn complete campingarrangementen vanaf 130 euro. Bungalow- of hotelarrangementen zijn ook mogelijk.

Ga voor info en opgave naar www.vechtdalwandelvierdaagse.nl of volg ons op Facebook.com/VechtdalWandelVierdaagse

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *