VIDEO Grote brand bij boerderij Muldersstraat Dalfsen

DALFSEN / OUDLEUSEN #40 – Een grote brand heeft woensdag 5 juni aan de Muldersstraat in Oudleusen (Dalfsen) een schuur grotendeels verwoest. Het vuur brak rond kwart over elf die ochtend uit tijdens werkzaamheden in die schuur met een tractor en sloeg al snel over naar een naastgelegen, met zeil en autobanden afgedekte, hooibult. De alarmcentrale schaalde meteen op naar middelbrand.

De tankautospuiten van de posten Dalfsen en Nieuwleusen kwamen met spoed ter plaatse. Ook de brandweer van Ommen kwam ter plaatse met de watertankwagen en het groot watertransportsysteem, en brandweer Zwolle kwam met een hoogwerker. Niet veel later werd het sein “grote brand” gegeven. Dit betekende dat de tweede tankautospuit  van de post Dalfsen uitrukte. De verzorgingsgroep uit Heino kwam ter plaatse voor de catering van de brandweerlieden.

De schuur moet als verloren worden beschouwd. In die schuur zat onder andere een werkplaats en een hooi/stro opslag.

Slachtoffers en nabije omgeving
Één van de aanwezigen is per ambulance naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle vervoerd vanwege zware rook inhalatie. Tijdens de brand werden omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in verbrand met rook en stank.

Nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.
Er zijn geen bijzondere schadelijke stoffen gemeten. Het nablussen zal nog tot diep in de nacht duren. Met graafmachine’s en tractoren wordt het hooi uit de schuur gehaald en op een weiland afgeblust.

Bij dit artikel  ziet u 34 foto’s. Dit zijn er zo veel omdat het een grote inzet betrof, en om u een zo compleet mogelijk beeld te geven van de inzet.

Video: Grote brand Muldersstraat Dalfsen 5-6-13 (Oudleusen) door Niels Jansen (en Joost+Reinier van Assen)
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/34 - muldersstraat-1.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “VIDEO Grote brand bij boerderij Muldersstraat Dalfsen”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 7 jaren, 1 maand en 1 dag oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+