Pilot leerlingenvervoer Dalfsen een succes

Pilot leerlingenvervoer Dalfsen een succes

DALFSEN – In de afgelopen jaren 2011-2012 en 2012/2013 is een pilot uitgevoerd met het leerlingenvervoer van en naar SBO Johan Seckel in Ommen. In totaal 14 leerlingen fietsen naar de school of maken gebruik van het openbaar vervoer om bij de school voor speciaal basisonderwijs te komen. De directie van de school en het college van Dalfsen zijn enthousiast over de resultaten.

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van SBO Johan Seckel zijn in de afgelopen jaren gestimuleerd om op de fiets of met het openbaar vervoer naar de school in Ommen te gaan. Er is gekeken welke leerlingen hiervoor in aanmerking kwamen, want niet elke leerling is in staat om zelfstandig de school te bezoeken. Ook is duidelijk gemaakt dat alsnog vervoer met het taxibusje plaatsvindt als dat noodzakelijk blijkt. De ervaring en mening van ouders zijn hierbij zeer belangrijk.

Inmiddels zijn er 14 leerlingen die fietsen of van het openbaar vervoer gebruik maken. Uit de opgedane ervaringen blijkt dat leerlingen die zelfstandig zijn gaan fietsen of met het openbaar vervoer zijn gaan reizen dit als prettig ervaren. Wethouder Maurits von Martels en directeur Jan Otten zijn enthousiast over de pilot en hebben dan ook besloten op de ingeslagen weg verder te gaan.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *