Zweefvliegwedstrijden vliegveld Salland Lemelerveld - Foto: Aeroclub Salland
Foto: Aeroclub Salland

Zweefvliegwedstrijden vliegveld Salland Lemelerveld

LEMELERVELD – Op zaterdag 22 en zondag 23 juni aanstaande vormt het zweefvliegterrein van Aero Club Salland bij Lemelerveld het strijdperk voor de achttiende editie van de ‘Sallandse Tweedaagse’. Vrijwel alle toppers van de Nederlandse prestatievliegers zullen zich dan inspannen om de felbegeerde Salland Trofee te veroveren.

Tot het deelnemersveld behoren lokale favorieten zoals Hadriaan van Nes uit Dalfsen, die traditioneel hoge ogen scoort bij nationale en internationale kampioenschappen, maar ook tal van vedettes van andere Nederlandse clubs. Met een deelnemersveld van ruim 40 teams, die elke bestaan uit een of twee vliegers en twee of drie helpers, is dit een van de grootste wedstrijden van Nederland.

Opdrachten van honderden kilometers
De opdrachten worden ‘s ochtends op de wedstrijddagen bekend gemaakt. Afhankelijk van de weersomstandigheden zou dat bijvoorbeeld een retour- of driehoeksvlucht kunnen zijn, die zo snel mogelijk moet worden afgelegd.

Afstanden van 300 tot 500 km zijn bij gunstige weersomstandigheden geen uitzondering. Vanuit Nederland zijn zelfs al recordvluchten van 1.000 km afgelegd, zonder tussenlandingen!

Boeiend schouwspel
De start is doorgaans tussen 12.00 en 14.00 uur, de finish tussen 16.00 en 18.00 uur. Met name de finish levert spectaculaire beelden op voor het publiek, dat op het terras van de kantine van Aero Club Salland een goede kijk krijgt op het schouwspel. De toegang is gratis.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.