Spectaculair watergevecht Jeugdbrandweer Dalfsen

DALFSEN – Het is druk bij de Jeugdbrandweer van Dalfsen. Zo hadden zij zaterdag nog de halve finales, en dinsdag werden deze wedstrijden nabesproken in de kazerne van Nieuwleusen. Maar dat nabespreken kon niet snel genoeg gaan, want er stond iets veel mooiers op de planning; het traditionele watergevecht! 

Nog nooit was de hele ploeg zo snel in de brandweerpakken gehesen en stonden zij buiten paraat! Het eigen voertuig werd de kazerne uitgereden en op de buitenplaats gezet. De waterwinning werd ondertussen in razend tempo verzorgd door Thijs Brinkman en Niels Jansen.

Toen het voertuig op de goede locatie stond, en de waterwinning gereed was, kon de sensatie beginnen. Alle beschikbare slangen werden uitgegooid en in gereedheid gebracht. De pomp in de brandweerwagen werd bestuurd door de pompbediende Niels Jansen. Jansen dacht veilig te staan achter ‘zijn’ tankautospuit, maar dat hadden zijn collega’s in de gaten. Met twee man werd hij in de vijver gegooid die voor de kazerne in Nieuwleusen ligt. Daarna volgden er velen!

Ook werden enkele jeugdleden ‘gedoopt’. Ze zijn nu gezegend door de brandweergoden… en kleddernat!

Reinier van Assen maakte van dit mooie, spectaculaire, ruige maar toch veilige schouwspel prachtige foto’s.

Video: Watergevecht Jeugdbrandweer Dalfsen 25-6-13 door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/38 - watergevecht-1.jpg


laden...

Geen reacties op “Spectaculair watergevecht Jeugdbrandweer Dalfsen”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 5 maanden en 20 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+