(VIDEO) Zeer grote brand verwoest woningen Oudleusen

DALFSEN / OUDLEUSEN #55 – Rond het middaguur kwam bij de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Dommelerdijk bij Oudleusen. Vanwege de vakantie periode werd er gelijk extra materieel ingezet. Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam was de brand al uitslaand, en werd er opgeschaald naar grote brand. 

Niet veel later werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Het vuur, dat een schuur en een woning tot zich nam, wist via een rietgedekt deel tussen twee woningen over te slaan naar de naastgelegen woning. Er was op dat moment geen houden meer aan voor de brandweer.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een oververhitte melkmachine. Die nacht had de machine al een emmer water nodig gehad om af te koelen nadat deze oververhit geraakt was.

Uit diverse metingen door een gespecialiseerde meetploeg is gebleken dat er geen sprake was van gevaar voor de volksgezondheid. Enkele woningen in de omgeving werden natgehouden. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, dit wordt door gespecialiseerde bedrijven verwijderd. Met kranen worden de woningen uit elkaar getrokken om zo bij de lastigste brandhaarden te komen. Twee gezinnen, bestaande uit drie generaties, zijn dakloos geworden en zullen elders opgevangen worden.

Video: Zeer grote brand verwoest twee woningen en schuur Dommelerdijk Dalfsen door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/19 - dommelerdijk7.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “(VIDEO) Zeer grote brand verwoest woningen Oudleusen”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 11 maanden en 15 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+