Brandweer Dalfsen rukt zeer snel uit!

DALFSEN / NIEUWLEUSEN / LEMELERVELD – De brandweer in de gemeente Dalfsen is doorgaans snel ter plekke. Gemiddeld doen de spuitgasten er na een melding 7 minuten en 12 seconden over om op de plaats des onheils te arriveren. Daarmee zijn de Dalfsenaren sneller dan het landelijk gemiddelde van 7 minuten en 53 seconden. Ook zijn ze iets sneller dan hun Overijsselse collega’s over het algemeen: 7.20 minuten. Dat blijkt uit cijfers die in het bezit zijn van nu.nl.

In Ommen doet de brandweer er bijna een minuut langer over, namelijk 8.07 minuten. In de uitgestrekte gemeente Hardenberg hebben ze 8.30 minuten nodig. In de gemeente Raalte zijn ze met 8 minuten en 40 seconden nog wat langzamer, terwijl Olst-Wijhe weer wat sneller is met 7.36 minuten. In Hellendoorn duurt het 8.17 minuten voor de brandweer ter plekke is.

Overijssel doet het ook als provincie prima. Alleen in Zuid-Holland zijn de brandweercollega’s na een melding sneller op de plek. Daar hebben ze gemiddeld precies 6 minuten nodig. Dat Overijssel het goed doet is enigszins opvallend, omdat de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe gemiddeld juist het minst snel zijn. Dat zou komen door het kleine aantal kazernes in die regio. Als gemeente is Rijswijk het snelst met 5.14 minuten, terwijl ze er in Duiven maar liefst 16.29 minuten voor nodig hebben.

De gegevens gaan over de periode van januari 2010 tot en met december 2012. Dank aan  VechtdalCentraal.nl

Geen reacties op “Brandweer Dalfsen rukt zeer snel uit!”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 1 maand en 17 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+