Veiligheidsdag IJsselland bruist van activiteiten - Foto: Reinier van Assen
Foto: Reinier van Assen

Veiligheidsdag IJsselland bruist van activiteiten

IJSSELLAND/ZWOLLE – Benieuwd naar wat brandweer, politie en medische hulpdiensten precies doen? En hoe zij samenwerken bij een grote brand of ongeval? Op zaterdag 31 augustus organiseert Veiligheidsregio IJsselland een interactieve Veiligheidsdag, bedoeld voor jong en oud. Tussen 10.00 en 16.00 uur ervaren bezoekers op en rond de Milligerplas in Zwolle onder andere aan de hand van spectaculaire demonstraties hoe hulpdiensten en partners tijdens een incident te werk gaan. Daarnaast is er veel aandacht voor wat men zélf kan doen voor, tijdens én na een noodsituatie.

Op de Veiligheidsdag is de hele veiligheidsketen vertegenwoordigd: van preventie tot nazorg. Naast de hulpdiensten zijn ook Defensie, de reddingsbrigades van Hasselt, Zwolle en Deventer, de brandwondenstichting, het Nederlandse Rode Kruis, EHBO Zwolle, Veilig Verkeer Nederland, slachtofferhulp, de IJssellandse gemeenten en de gehandicaptenraad present. Waterschap Groot Salland informeert het publiek over bescherming tegen hoogwater en veilige dijken en laat zien hoe een zandzakkenvulmachine werkt. Kinderen mogen meehelpen een dijk bouwen met zandzakken die ze zelf volscheppen. Hoogwater heeft in het waterrijke gebied van Veiligheidsregio IJsselland extra aandacht.

Actie
Het bruist van de activiteiten bij de Milligerplas op 31 augustus. Demonstraties zijn er onder andere met politiehonden, een ongeval op het water, duikers die een drenkeling uit het water halen, een botsing met voertuigen en een rookcontainer. Defensie sluit aan met een roadshow, kinderen kunnen blussen met de jeugdbrandweer en ook het brandweerluchtkussen ontbreekt niet. Uiteraard zijn er ook tal van brandweer-, politie- en medische voertuigen te bewonderen. Op de informatiemarkt komen allerlei veiligheidsthema’s uitgebreid aan bod, waaronder NL-Alert. Bezoekers kunnen bij medewerkers van de Veiligheidsdag checken of hun telefoon geschikt is voor NL-Alert. Wie dat wil, krijgt hulp bij het instellen.

Meer informatie
Wie alvast in de sfeer wil komen, kan op Facebook mooie actiefoto’s bekijken en via Twitter (@Veiligheidsdg13, #VD13) de laatste updates over het programma volgen.

Geschreven door: Janny Nijsingh (Bron.)

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *