Brandweer bevrijdt koe uit benarde positie Vossersteeg

DALFSEN #69 – Rond vier uur zondagmiddag werden de Dalfser blusgroepen voor de derde keer die dag gealarmeerd. Aan de Vossersteeg was bij een boerderij een koe in een mestkelder terecht gekomen. Hoe dit kon gebeuren, zal een raadsel blijven. De brandweer rukte met onder andere de veetakel uit richting het adres.

Een onfortuinlijke koe was in een lastige positie terecht gekomen in een hoek van de mestput. De dame lag als het ware in een geul waar zij maar net in paste. Het was dan ook erg lastig om een geschikte methode te vinden om de koe op het droge te krijgen.

Uiteindelijk bleek de veetakel toch boven de koe te passen, en met behulp van katrollen en hijsbanden werd zij omhoog getakeld. De mestkelder was nagenoeg leeg, dus was er geen verdrinkingsgevaar en hoefde de koe niet afgespoten te worden.  Nadat de koe weer óp de roosters stond kon de brandweer inpakken en retour kazerne.

Video: Koe in mestkelder Vossersteeg Dalfsen door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/15 - mest1.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “Brandweer bevrijdt koe uit benarde positie Vossersteeg”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 10 maanden en 13 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+