Duurzaamheidsprijs Dalfsen 2013 naar Roelofs Lemelerveld

Duurzaamheidsprijs Dalfsen 2013 naar Roelofs Lemelerveld

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Het einddoel is een CO2-neutrale gemeente in 2025. Samenwerking met het bedrijfsleven is een belangrijke sleutel in het succes. De gemeente Dalfsen reikt ieder jaar de duurzaamheidsprijs uit aan een ondernemer.

Het doel van deze prijs is ten eerste het belonen van een ondernemer voor de duurzame maatregelen die hij of zij heeft genomen. Daarnaast moet de prijs andere ondernemers stimuleren om ook maatregelen te treffen. De winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2013 is Roelofs Lemelerveld. Het bedrijf richt zich op loonwerk, grondverzet en groenwerk. Hun panden langs het Overijssels Kanaal zijn op en top duurzaam. De bedrijfsvoering is groen, sociaal en toekomstgericht. Hetzelfde verlangen zij van hun leveranciers en klanten. Wethouder Klaas Agricola reikte de prijzen uit tijdens de jaarlijkse bedrijvencontactavond op woensdagavond 16 oktober.

Wethouder Duurzaamheid, Klaas Agricola: “Een groep juryleden heeft het afgelopen jaar hun ogen en oren open gehad voor ondernemers die voorop lopen met hun duurzame bedrijfsvoering. We kunnen constateren dat vrijwel elk bedrijf in de gemeente Dalfsen bewust is van duurzaam ondernemen. Panden worden geïsoleerd en energiezuinige machines worden aangeschaft. Maar ook is er oog voor lokale samenwerking en sociale verbondenheid. We lopen niet vaak te koop met deze manier van werken. Het wordt als normaal beschouwd en het is een kwestie van het gezonde verstand gebruiken. Dat siert onze ondernemers.”
De juryleden hadden het ook dit jaar niet gemakkelijk. Er is niet alleen gekeken naar de schaalgrootte van het bedrijf en de maatregelen. Ook kleinere bedrijven kunnen met hun duurzame maatregelen veel impact hebben. De juryleden kwamen tot een lijst van ongeveer 13 bedrijven. Na een uitvoerige discussie ontstond een top 3. Er is besloten om aan alle drie een prijs uit te reiken. Eén winnaar en twee aanmoedigingsprijzen.

Aanmoedigingsprijzen
De beide aanmoedigingsprijzen gaan naar JUMBO Kamphuis in Dalfsen en Eef Stel uit Dalfsen.

Het pand van de JUMBO is de afgelopen tijd grondig aangepakt en verduurzaamd. Op het dak staan zonnepanelen en de koelapparaten hebben de hoogste zuinigheidsklasse. Eigenaar Ronald Kamphuis werkt graag samen met lokale ondernemers. Hij heeft Vechtdalvlees in de schappen en zorgt ervoor dat bewoners uit kleinere kernen met een taxibusje zelf hun boodschappen kunnen blijven doen.

Eef Stel is eigenaar van een bijzondere groente en fruit-kas. Hij heeft de traditionele milieubelastende kasteelt vaarwel gezegd. Met gevitaliseerd water kweekt hij nu groente en fruit van een hoog niveau. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn verleden tijd. Door de winkel aan het bedrijf zijn de duurzame producten eenvoudig bereikbaar voor iedereen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *