Zwerfafval opruimen en kunstwerken maken in Ommen - Foto: PR
Foto: PR

Zwerfafval opruimen en kunstwerken maken in Ommen

OMMEN – Eerst afval van de straat halen en daarna dit afval verwerken tot een kunstwerk. Dat hebben jongeren donderdag 14 november gedaan. Jongerenwerk van Landstede Welzijn heeft in samenwerking met Jeugdwerkbureau STAP dit zwerfafvalproject gehouden, zo maakte de gemeente deze week bekend.

Het is een activiteit georganiseerd vanuit het project ‘Ik…Jij…?? Sámen!’, waarbij kinderen en jongeren mét en zónder beperking samen activiteiten doen. Jongeren gingen ’s middags met wethouder Ko Scheele de straat op om zwerfafval te verzamelen.

Om 15:30 vertrok de groep vanaf het jongerencentrum Punt, waarna gezamenlijk een route van 1,5 uur werd gevolgd. Zakken vol met zwerfvuil werden verzameld. Niet alleen de wethouder was enthousiast over deze actie om Ommen schoon te houden en de jongeren bewust te maken van hun omgeving, maar ook kwamen er louter positieve reacties vanuit de bewoners en passanten. “Met deze activiteit worden drie vliegen in een klap geslagen in plaats van twee. De straten zijn ontdaan van het zwerfafval en dat wordt gebruikt om er kunstwerken van te maken en jongeren met en zonder beperking leren elkaar beter kennen door samen activiteiten te ondernemen”, aldus wethouder Scheele.

Het doel van deze middag was niet alleen het schoonhouden van de Ommer straten en perken, maar vervolgens werd er kunst van gemaakt. Onder leiding van kunstenaar Azat Malik werd ’s avonds een workshop ‘Kunst van Afval’ gegeven. Azat had al een aantal voorbeelden klaar en begeleidde de jongeren en stimuleerde hun creativiteit. De kunstwerken zijn tot en met december te bewonderen in het jongerencentrum Punt, Chevalleraustraat 18 in Ommen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.