Consultatiebureau Beerzerveld naar CJG Ommen

Consultatiebureau Beerzerveld naar CJG Ommen

OMMEN – Het consultatiebureau in Beerzerveld sluit per 1 januari 2014 zijn deuren. Ouders kunnen dan terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Ommen. Dit is geen nieuwe plek voor ze. Hier kwamen ze namelijk al met hun kind voor het consultatiebureau met de jeugdarts van GGD IJsselland. Het consultatiebureau was slechts één dagdeel per maand geopend en alleen de verpleegkundige van de GGD kwam nog naar het dorp toe.

Ouders kunnen voortaan terecht bij het CJG aan de Jonkheer van Nahuysstraat 66 in Ommen. Reden van het overgaan naar deze vestiging van het CJG is de afname van het aantal kinderen in Beerzerveld. Door te kiezen voor de centrale locatie van het consultatiebureau in Ommen is het mogelijk de werkzaamheden slimmer te organiseren. Voordeel is dat er voor ouders ruimere openingstijden ontstaan, waardoor bezoeken aan het consultatiebureau makkelijker te plannen zijn.

Het consultatiebureau is niet de enige plek waar ouders terecht kunnen met vragen over hun kind. Medewerkers van het CJG zijn actief op allerlei plekken in de gemeente en werken samen met bijvoorbeeld kinderopvang en peuterspeelzaal om te helpen bij een goede start voor ieder kind. Ouders uit Beerzerveld kunnen met vragen over opvoeden ook terecht bij het inloopspreekuur van peuterspeelzaal het Elzenhofje in Mariënberg.

Ouders in Beerzerveld met kinderen in de leeftijd tot 4 jaar zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.