Aanbieders huishoudelijke hulp blijven in Ommen

Aanbieders huishoudelijke hulp blijven in Ommen

OMMEN – Inwoners van Ommen die gebruik maken van hulp bij het huishouden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning kunnen vrijwel allemaal ook in 2014 gebruik maken van hun huidige aanbieder: Carinova, Oldenhaghen Zorgcentrum thuiszorg, BiOns of Caro Care. Dit is het resultaat van het aanbestedingstraject dat Ommen samen met de gemeenten Dalfsen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland heeft doorlopen.

De aanbesteding moest plaatsvinden, omdat het huidige contract afliep. Wethouder Scheele: “Voor onze inwoners is dit goed nieuws. Zij houden op deze manier bijna allemaal hun vertrouwde hulp.” Voor de gemeente is er een klein financieel voordeel, omdat alle partijen hun tarieven naar benedenhebben bijgesteld. Wethouder Scheele: “Dit voordeel is mooi meegenomen, maar de continuïteit en de kwaliteit van de zorg voor de klanten is voor mij van groter belang.” Met twee organisaties van de huidige aanbieders wordt geen nieuw contract afgesloten. Zij hadden samen slechts enkele klanten in Ommen. De gemeente begeleidt deze klanten bij de overgang naar een andere partij.

De gemeente kiest bewust voor een nieuw contract van 1 jaar. Voor 2015 staan er meer veranderingen op de planning. Wethouder Scheele: “Voor 2015 is bekend dat we vanuit het Rijk fors minder budget krijgen voor de huishoudelijke hulp. We zijn nu aan het kijken wat voor gevolgen dat heeft, maar het betekent in ieder geval dat het dan anders gaat.”

Vertrouwde aanbieders Wethouder Scheele heeft vertrouwen in de aanbieders: “We gaan in zee met organisaties die momenteel al werkzaam zijn in de gemeente. Klanten die momenteel al gebruik maken van huishoudelijke hulp, zijn ook in 2014 verzekerd van deze ondersteuning. Nieuwe klanten krijgen via het Wmo-loket een advies over het zorgaanbod en de aanbieders.”

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.