Huishoudelijke hulp in Dalfsen door vijf aanbieders

Huishoudelijke hulp in Dalfsen door vijf aanbieders

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sluit nieuwe contracten voor het leveren van hulp bij het huishouden in 2014. Met de vijf organisaties die op dit moment al het grootste deel van de huishoudelijke hulp leveren wordt weer een contract afgesloten. Hierdoor verandert er voor de meeste mensen niets.

Samen met de gemeenten Ommen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland heeft de gemeente Dalfsen deze aanbesteding gedaan. De gemeenten hebben zelf bepaald met hoeveel en welke aanbieders zij een contract sluiten. In de gemeente Dalfsen wordt een contract afgesloten met:

  • BiOns
  • Carinova
  • Beter  Thuis Wonen
  • Stichting Rosengaerde
  • TSN

Er zijn een paar aanbieders die nu een klein deel van de huishoudelijke hulp in Dalfsen verzorgen die geencontract krijgen. De hulpen die daar in dienst zijn kunnen in dienst komen van de aanbieders die wel een contract krijgen. Zo kunnen mensen hun vertrouwde hulp houden.

Vanuit het Rijk zijn er vanaf 2015 bezuinigingen aangekondigd voor de huishoudelijke hulp. Daarom zijn de contracten in principe voor één jaar afgesloten. Het is nog niet bekend hoe de huishoudelijke hulp in 2015 en verder georganiseerd wordt. Dit wordt in 2014 verder uitgewerkt.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.