Opleiding zweefvliegen met 50% korting voor jongeren

SALLAND – In 2014 krijgen 80 jongeren van 14 t/m 19 jaar in Nederland de kans om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Voor dit unieke aanbod hebben de European Pilot Selection & Training en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart de handen inéén geslagen. Met de zogeheten iFly regeling verwachten deze organisaties een nieuwe lichting enthousiast te maken voor zweefvliegen, als mogelijke opstap voor een loopbaan in de burgerluchtvaart.

iFly is speciaal bedoeld voor havo- of vwo-scholieren met ten minste Nederlands, Engels, wiskunde en natuurkunde in hun vakkenpakket. Ze mogen nog geen vliegervaring hebben, en ze moeten voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. Jeugdige iFly zweefvliegers kunnen rekenen op een forse tegemoetkoming in de cursuskosten, een gratis theorie- en logboekje en korting op het KNVvL lidmaatschap. Bij elkaar loopt het voordeel op tot bijna 300 euro.

Nu inschrijven
De kandidaten kunnen zich tot 15 januari 2014 aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen (www.ifly.zweefportaal.nl). Tot nu toe was de vraag elk jaar groter dan het aanbod. Gemiddeld konden 2 van de 3 aanvragen een positief antwoord krijgen. De KNVvL verdeelt de gegadigden over de zweefvliegclubs en houdt daarbij rekening met de voorkeur van de kandidaat. Voor jongeren in Salland/Overijssel is Aero Club Salland bij Lemelerveld (www.aeroclubsalland.nl) de ideale optie.

 

Geen reacties op “Opleiding zweefvliegen met 50% korting voor jongeren”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 7 maanden en 14 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+