Finale NK Metselen en Voegen 2014 in de Trefkoele+ - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Finale NK Metselen en Voegen 2014 in de Trefkoele+

DALFSEN – Leerling-metselaars van het vmbo en mbo-leerlingen voegen komen in april 2014 naar Dalfsen. Ze doen mee aan het 62e 9 tot en met 16 april op het plein voor de nieuwe Trefkoele+ in Dalfsen.

NK Metselen en NK Voegen
De deelnemers aan de 62e voorronden. Ze strijden in Dalfsen om de Zilveren Troffel. Het 12e Voegspijker. Deelnemers zijn zes geselecteerde leerlingen van de mbo-opleiding Voegen.

Kampioenschap
Het kampioenschap wordt georganiseerd door de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) in samenwerking met het Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen, Trefkoele+ en de gemeente Dalfsen. De wedstrijdopdracht is ontworpen door de architectencombinatie Spring en MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van Trefkoele+. De opdracht is om plusvormen te metselen, in combinatie met stalen ‘fietsnietjes’. Iedere wedstrijddeelnemer maakt twee plusvormen.

De plusvormen met de ‘fietsnietjes’ maken van het nieuwe plein straks een levendig geheel. De werkstukken zijn behalve mooi ook praktisch goed bruikbaar.

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *