Vincent Oosterveen wil Coffeeshop in Dalfsen

Vincent Oosterveen wil Coffeeshop in Dalfsen

DALFSEN – Een coffeeshop in Dalfsen kan de jeugdoverlast beperken. “Want in een coffeeshop kunnen jongeren veilig en verantwoord leren omgaan met wiet”, aldus de jonge Dalfsenaar Vincent Oosterveen.

Oosterveen sprak zich uit tegen het door de gemeente gehanteerde ‘nulbeleid’, wat betekend dat er geen Coffeeshops mogen geëxploiteerd worden in Dalfsen.

“Ik ben van plan om in samenwerking met gemeente, justitie en het maatschappelijk werk een coffeeshop te openen die zichzelf voorziet van wiet. Ik wil het zelf kweken, zodat het via een achterdeur legaal wordt.”

Met dat laatste ging hij in op een discrepantie in de Nederlandse wetgeving, waarin het gebruik en de verkoop van wiet binnen bepaalde kaders wél legaal is, maar de teelt en levering ervan niet. “Is deze ‘achterdeur’ al eens beproefd of moet dit zich nog helemaal bewijzen?”, wilde Johan Wiltvank (PvdA) weten. “Het is wel eens halfbakken geprobeerd”, wist Oosterveen. “Maar die poging moet op een goede manier afgemaakt worden.” Volgens de geboren Dalfsenaar wordt cannabis ten onrechte afgeschilderd als verslavend. “Dat is pure laster en smaad. Het is veelzijdig en heeft bij veel ziekten een medicinale werking. De wereld had er beter uitgezien als wiet nooit verboden was. Het had doden kunnen voorkomen.”

Oosterveen denkt dat er meer dan voldoende klanten op de Shop af zullen komen. “Natuurlijk, de illegaliteit zal blijven bestaan, maar wel kleinschaliger. Ze zal minder grip op de markt hebben. Ik streef naar de beste kwaliteit voor de beste prijs, zodat het illegale circuit geen invloed meer heeft. Zo wordt de toekomstige blower beschermd tegen de gevaarlijke kanten van cannabisgebruik, die de politiek overigens zelf over zich afgeroepen heeft met het huidige beleid.” Wat de gemeente met dit voorstel gaat doen is nog niet bekend.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.