Live Ierse Muziek bij het Boskamp in Dalfsen

Live Ierse Muziek bij het Boskamp in Dalfsen

DALFSEN – Op zondag 19 januari 2014 om 15.00 uur zal er bij partycentrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen, live Ierse muziek te beluisteren zijn van Portach. U hoeft geen entree te betalen, wel wordt er met een Ierse pet rond gegaan waar u wat geld in kan doen. Hebben de muzikanten goed hun best gedaan, dan kan u dat laten merken aan de hoeveelheid euro’s wat u dan in die pet doet.

Weer of geen weer, wel of geen sneeuw, dit optreden gaat gewoon door en zal ongeveer 2 keer 3 kwartier in beslag nemen. Dus alle tijd om daarna nog lekker te blijven eten.
Onder de naam Portach, werken Albrecht Bastemeyer en Jan Massier samen als folkduo. Twee geroutineerde musici met 70 jaar muzikale ervaring brengen de sfeer van de Ierse pub. Vrolijkheid en melancholie wisselen elkaar af in de songs. Reels, jigs, hornpipes en barndances tonen de rijkdom van de dansmuziek. Natuurlijk ziet u veelzijdigheid van instrumenten, fiddle, whistles, banjo, mandoline en gitaar. De mannen gaan voor verfijnde muzikale arrangementen. Portach ervaren is een stukje Ierland ervaren in de Vechtstreek.
Ze speelden eerder samen in “Drop of the Pure” en in “Stukwerk”. En beiden speelden in verschillende bands; Jan in ‘BridgeX’ en ‘Under Construction’.

Ook als Nederlandstalige singer/songwriter heeft Jan tientallen optredens op zijn naam staan. Albrecht speelt ook bij ‘iD’ en is veel gevraagd gastmuzikant. Hij is multi-instrumentalist en speelt viool, banjo, mandoline en fluiten. Jan neemt de zang en gitaar voor zijn rekening.

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *