DITO Balkbrug klaar voor “Een grandioze catastrofe” - Foto: Niels Jansen
Foto: Niels Jansen

DITO Balkbrug klaar voor “Een grandioze catastrofe”

NIEUWLEUSEN / OUDLEUSEN – Na vele weken repeteren is toneelvereniging DITO uit Balkbrug klaar om weer een leuk toneelstuk op de planken te brengen. Deze winter spelen ze “Een grandioze catastrofe”. Een toneelstuk, geschreven door Bernd Gombold, en vertaald door Hub Fober.

 

De gewetenloze bedrijfsleider van de Welkoop, verkoopt in het geniep voor eigen rekening en tegen woekerprijzen, diverse onkruidbestrijdingsmiddelen, die allang op de verboden lijst staan. Zijn beheerder die dit een doorn in het oog is, laat de rommel al sinds maanden verdwijnen en vult de akelige doodskop flessen met onschuldig appelsap. Niet wetende waar hij het giftig spul laten moet, laat hij het verdwijnen in de landrol. Door de boeren regelmatig wordt geleend om gras- en akkerland te pletten.

Deze landrot, normaliter verzwaard met water is op de lange duur gevuld met uiterst giftige vloeistof. De catastrofe neemt een aanvang als Truida, een niet al te snuggere hulp op de boerderij, de landrol voor haar baas leent en om haar lichter te maken laat leeglopen in een kweekvijver met daarin 1478 edelkarpers. Vanaf dat moment is Leiden in last en is de verkoopruimte van de Welkoop het middelpunt van talrijke doldwaze situaties.

Speeldata
Op zaterdag 1 maart spelen ze in het Hervormd Centrum te Ommen. Aanvang 20.00 uur. Voor € 7,50 krijgt u een kop koffie of thee, en een hele gezellige avond.

De overige speeldata zijn; zaterdag 8 maart in De Wiekelaar te Oudleusen.
Vrijdag 14 maart in De Ontmoetingskerk te Nieuwleusen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.ditobalkbrug.nl of via de facebookbagina: facebook.com/Ditobalkbrug

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.