Politie richt zich op hondenbezitters: wees alert!

REGIO – De politie stelt alles in het werk om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen en de daders te pakken. De politie kan dat echter niet alleen. In het kader van het Donkere Dagen Offensief werd daarom in de week van 9 t/m 15 februari de actie ‘Wees Waaks’ gehouden. Deze actie was gericht op hondenbezitters in de provincies Gelderland en Overijssel. Op verschillende locaties werden flyers uitgedeeld aan mensen die hun hond uitlieten met het verzoek alert te zijn tijdens het uitlaten van de hond. In de Harderwijkse wijk Drielanden werd de flyer vergezeld van een botje voor de hond.

Hondenbezitters kunnen extra oren en ogen van de politie zijn en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun wijk. Zij laten iedere dag hun hond uit en lopen daarbij vaak vaste rondjes door hun wijk. Hondenbezitters zijn vaak vertrouwd met hun eigen omgeving, waardoor afwijkende en verdachte situaties hen waarschijnlijk snel opvallen. Denk hierbij aan onbekende figuren in de tuin van buurtbewoners of vreemde personen die zich verdacht tussen geparkeerd staande auto’s ophouden.

Wanneer hondenbezitters dit zien en op zo’n moment de politie bellen, kan dat enorm helpen bij het voorkomen of oplossen van bijvoorbeeld overvallen, inbraken of straatroven.

Ziet u iets opvallends in de buurt, of bent u getuige van een inbraak? Aarzel geen seconde en bel direct 112. Noteer als het kan kentekens van verdachte auto’s en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. Op deze manier helpt u om de veiligheid in uw wijk te vergroten.

Geen reacties op “Politie richt zich op hondenbezitters: wees alert!”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 9 maanden en 27 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+