[VIDEO] Gaslek Heinoseweg Dalfsen lastige klus

DALFSEN #10 – Rond tien voor vier maandagmiddag kreeg de meldkamer een melding van een gesprongen gasleiding aan de Heinoseweg, tussen Dalfsen en Heino. De brandweerkorpsen Dalfsen en Zwolle werden hier voor opgeroepen. Met toeters en bellen ging men ter plekke.

Daar bleek een boer met zijn giertank tegen een regelkast van de hoge druk gasleiding te zijn gereden. Hierbij knapte de leiding en ontsnapte er met een flink kabaal een grote hoeveelheid gas. De omgeving werd ruim afgezet en het verkeer moest omrijden. Met hydraulisch gereedschap kon de brandweer de leiding deels afklemmen. De netbeheerder kwam ter plaatse en ging op zoek naar de hoofdafsluiter. Deze werd in een naastgelegen weiland, met medewerking van een lokale loonwerker, opgegraven.

Toen de afsluiter werd dichtgedraaid was het gevaar geweken. Er ontsnapte geen gas meer. Netbeheerder Enexis nam de verdere taken op zich.

Video: Groot gaslek Heinoseweg Dalfsen door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/9 - klaar1_3.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “[VIDEO] Gaslek Heinoseweg Dalfsen lastige klus”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 11 maanden en 18 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+