VIDEO Brand legt boerderij in as in Lemelerveld

LEMELERVELD – Zaterdagnacht 29 maart 2014 brak even na middernacht brand uit in een woonboerderij aan de Dijkweg in het buitengebied Lemelerveld. Een bewoner hoorde geknetter op zolder en besloot poolshoogte te nemen. Hij trof een flinke rookontwikkeling aan op de zolder. Snel brachten de bewoners zichzelf in veiligheid.

De Lemelerveldse brandweer kreeg vrijwel direct assistentie van een blusgroep uit Heino omdat de brand al uitslaand zou zijn. Ook brandweer Zwolle werd met de hoogwerker en groot water transport systeem gealarmeerd, deze zijn uiteindelijk niet ingezet.

De vuurzee was in de weide omtrek duidelijk waarneembaar. Bij aankomst van de eerste bluslieden was er al geen redden meer aan. Van voor tot achter stond de rietgedekte kap in lichterlaaie. Met man en macht poogde men de Rode Haan de nek om te draaien, tevergeefs.

Rond 4 uur werd begonnen met het uitelkaar trekken van de woning met behulp van een graafmachine. Dit om zo bij de hardnekkige vuurhaarden te komen. Enkele dierbare spullen werden door de brandweer in veiligheid gebracht en door stichting Salvage aan een gespecialiseerd bedrijf meegegeven. De boerderij is onbewoonbaar door de brand. Na verwachting zal in de loop van de ochtend de laatste brandweerwagen inrukken. De brand zou zijn begonnen rondom de schoorsteen.

Video: Grote brand verwoest boerderij Dijkweg Lemelerveld 29 maart '14 door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/29 - klaar1_7.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “VIDEO Brand legt boerderij in as in Lemelerveld”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 8 maanden en 18 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+