[Video] Felle schoorsteenbrand Koelmansstraat Hoonhorst

HOONHORST / DALFSEN #18 – De brandweer van Dalfsen kreeg om kwart voor zeven. zondagavond april, een oproep vanwege een woningbrand aan de Koelmansstraat in Hoonhorst. Bewoners van de woning merkten de brand op en waarschuwden de brandweer.

Hevige rookontwikkeling en bulderende vlammen, die tot boven de kap van de schoorsteen uitsloegen trokken veel bekijks. Binnen een mum van tijd stond de straat vol belangstellenden. De Dalfser blusploeg kreeg assistentie van een hoogwerker van de brandweer Zwolle. Daarmee werd het vegen van de schoorsteen van bovenaf makkelijker.

Het vuur was echter snel onder controle, maar het bestrijden van de brand werd bemoeilijkt door de knikken in het schoorsteenkanaal. Juist op dat punt was de pijp doorgebrand. Het scheelde niet veel of de brand had zich uitgebreid via het isolatiemateriaal. Dit is door snel inzetten van de brandweer kunnen voorkomen en is de schade beperkt gebleven tot het schoorsteenkanaal.

De bewoners kregen een stookverbod tot nadere inspectie door een gespecialiseerd bedrijf.

Video: Felle schoorsteenbrand Koelmansstraat Hoonhorst 6 april 2014 door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/28 - klaar1_4.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “[Video] Felle schoorsteenbrand Koelmansstraat Hoonhorst”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 5 jaren, 10 maanden en 21 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+