MHC Dalfsen introduceert Funkey - Foto: Niels Jansen
Foto: Niels Jansen

MHC Dalfsen introduceert Funkey

DALFSEN – MHC Dalfsen introduceert Funkey! Sport en bewegen voor 4 tot 6 jarigen.  Bewegen en sporten is belangrijk, ook voor de benjamins onder ons. Toch is het voor een 4 jarige lastig om lid te worden van een voetbal of een hockeyclub. Simpelweg omdat het feitelijke spelletje eigenlijk nog een beetje te moeilijk is.

MHC Dalfsen helpt graag om deze kinderen te voorzien van een breed bewegingsaanbod en biedt daarom vanaf het nieuwe seizoen “Funkey” aan. Dit is een sport- en lesprogramma voor 4 en 5-jarigen.

Het doel van Funkey is om in groepsverband (rond de acht kinderen) lekker sportief te bewegen onder leiding van een hoofd- en hulptrainer. Drie kwartier lang gaan de kinderen aan de slag met allerlei kleurige spelelementen, met of zonder ballen.

Met Funkey, wat ontwikkeld is door de KNHB Academie, komen de kinderen in aanraking met diverse vormen van bewegen, o.a. springen, balanceren, rennen, schoppen, slaan en het trainen van balvaardigheid. Voor deze leeftijdscategorie wordt dus geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen soms gebruik van knotshockeysticks, maar evengoed komen ze in aanraking met voetbal en bijvoorbeeld handbal.

De lessen sluiten aan bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Hiermee wil MHC Dalfsen bijdragen aan de motorische vorming van deze jongste generatie.

De Funkey lessen bestaan uit een groot aantal thema’s die de jonge doelgroep aanspreekt. In totaal zijn er 36 lessen, die aan de Gerner Es op het kunstgrasveld van MHC Dalfsen gegeven worden. Elke les bestaat uit 1 thema met 4 oefeningen. Zo is er een thema “Feestje”, “Politie”, “Circus”, “Dierentuin” en zo meer.

De Funkey les wordt gegeven in kleine groepjes (max.10 kinderen) op zaterdagmorgen van 9:00 tot 9:45, na afloop drinken de kinderen nog even samen een glaasje ranja en krijgen ze een stukje fruit of een snoepje. De lessen worden gegeven door een ervaren trainster en een assistent. De eerste les staat voor 6 september op het programma.

Voor meer informatie, vragen of om uw kind aan te melden verwijzen wij u naar de site van MHC Dalfsen; www.mhcdalfsen.nl 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.