Bewoners redden woning bij brand Vinkenbuurt (VIDEO)

VINKENBUURT – Op zondagochtend 12 juli ontdekte rond 8:00 uur de zoon des huizes van een woonboerderij aan de Stouwe in de Vinkenbuurt (tussen Nieuwleusen en Dalfsen) dat er brand was in het achterhuis.

De zoon waarschuwde de rest van het gezin. Samen met zijn vader begonnen ze de brand te bestrijden, ondertussen werd 112 gebeld. In het achterhuis hing een hogedrukspuit die vlam had gevat. De brandweer was snel ter plaatse en kon beginnen met blussen. Op de zolder, waar de vlammen al uit de vloer kwamen, lagen een aantal kubieke meter aan hout, dit is gelukkig niet gaan branden.

De brand werd opgeschaald naar middelbrand, de brandweer van Nieuwleusen kreeg hier door assistentie van brandweer Balkbrug en een hoogwerker uit Zwolle.

Door snel optreden van de zoon en zijn vader was de brand snel onder controle. Bij de bluspoging liep hij hierbij wel een verbrande hand op en moest ter controle mee met de ambulance. Door het dappere optreden van vader en zoon is de woning gered en bleef de schade beperkt.

Video: Bewoners redden woning bij brand De Stouwe Vinkenbuurt door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/16 - foto1_2.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “Bewoners redden woning bij brand Vinkenbuurt (VIDEO)”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 4 jaren, 2 maanden en 8 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+