Treinongeval Dalfsen: één grote ravage, machinist overleden

DALFSEN – Dinsdagmorgen rond 8:49 uur reed een passagierstrein van Arriva op het traject Zwolle – Emmen, toen het tussen Dalfsen en Ommen vreselijk mis ging. Een hoogwerker op rupsbanden welke bezig was de spoorweg over te steken stond midden op het spoor toen de trein, gedoopt als “Ilse deLange”, dat punt passeerde. Een gigantische klap was het gevolg.

De trein ontspoorde en vloog op de kant een naastgelegen akker in. De cockpit van de trein is door de klap tegen de hoogwerker volledig weggeslagen.

Bij dit ongeval overleed de machinist van de trein (49, uit Kampen) ter plekke, de kraanmachinist kon op tijd zijn hoogwerker verlaten en is aangehouden om een verklaring af te leggen. Twee passagiers werden overgebracht voor controle naar het ziekenhuis, maar konden al snel weer naar huis. Een enkeling kon ter plaatse worden behandeld.

Naar verwachting zal het nog minimaal 3 dagen duren totdat de trein geborgen is en de rails en bovenleiding zijn hersteld. Door de drassige ondergrond moeten er eerst vloerplaten gelegd worden voordat zwaar materieel bij de ongevalslocatie kan komen.

Waarschijnlijk had de machinist geen schijn van kans; na een flauwe bocht had hij pas zicht op de overweg. Maar dit zicht werd belemmerd door de opkomende zon. Technisch onderzoek zal uitsluitsel moeten geven over de oorzaak van dit tragische ongeval.

Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/11 - foto1_3.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “Treinongeval Dalfsen: één grote ravage, machinist overleden”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 4 jaren, 8 maanden en 8 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+