Foto’s laatste fase grote brand Brinkweg Dalfsen

DALFSEN – De brand bij een afvalverwerker in Dalfsen was na lang blussen eindelijk onder controle. Rond het middaguur brak er bij het bedrijf brand uit in een grote stapel met hout. Het gaat om een brand bij het bedrijf Dekker Duurzaam, dat bouw- en sloopafval verwerkt. Het bedrijf is gevestigd aan de Brinkweg net buiten Dalfsen.

Rietgedekte daken
De brandweer schaalde al snel op. Dat had er onder meer te maken dat de brand lastig te blussen was. Ook staan er in de buurt van de houtstapel een rietgedekte schuur en een rietgedekte boerderij. Beide gebouwen zijn door de brandweer natgehouden om te voorkomen dat het vuur door vonken zou overslaan.

Een kleine drie uur na het uitbreken van de brand, had de brandweer het vuur onder controle.

Ramen en deuren dicht vanwege rook
Ondanks dat het vuur snel onder controle was, kwam er nog flink wat rook vrij bij de brand. De brandweer adviseerde mensen in de buurt ramen en deuren dicht te houden.

Voor het eerst in zijn bestaan werd de zogeheten Fire Defender ingezet. Deze maakt een gordijn van water wat vonken en rook moet neerslaan. Rond 22:00 was de brand uit en kon de brandweer inpakken.

Bij dit artikel vindt u een uitgebreide fotoreportage.

Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/50 - foto1.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “Foto’s laatste fase grote brand Brinkweg Dalfsen”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 4 jaren, 5 maanden en 4 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+