Dalfsen opent meldlijn schrijnende armoede

Dalfsen opent meldlijn schrijnende armoede

DALFSEN – Inwoners van de gemeente Dalfsen hebben vanaf nu de mogelijkheid om verborgen armoede in hun omgeving anoniem te melden. Via het algemene telefoonnummer 0900 8662 van Carinova kunnen mensen melding maken van schrijnende situaties van vermeende armoede.Zo kunnen zij zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede in hun directe omgeving.

Op armoede rust nog altijd een taboe. Uit schaamte melden mensen zich soms niet bij de gemeente en lopen zo ondersteuning mis. Maar wat doe je als je merkt dat het met de buren of familieleden niet goed gaat? Je vermoedt dat ze om financiële redenen uitnodigingen afslaan of dat kinderen niet naar verjaardagpartijtjes komen. Niet alle mensen die leven onder de armoedegrens zijn bekend bij instanties of gemeente.

Nu de mogelijkheid van een anonieme melding bestaat, is er een kans dat mensen minder terughoudend zijn om schrijnende gevallen onder de aandacht te brengen. Het hoeft niet alleen om armoede bij anderen te gaan. Via het meldpunt kunnen mensen ook aandacht voor hun eigen problemen vragen.

Meldingen die bij het meldpunt binnenkomen, komen terecht bij Carinova. Op basis van de verkregen informatie worden, in samenwerking met de gemeente Dalfsen, binnen 3 dagen verdere stappen ondernomen.

Wethouder Maurits von Martels geeft aan: “Het is een mooi initiatief van de gemeenteraad waarbij ik erg benieuwd ben hoe groot de respons zal zijn!”

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *