Acht aanhoudingen bij onderzoek naar handel in hennep

DALFSEN/RAALTE/ZWOLLE/HEERDE/APELDOORN – Bij een gezamenlijke actie van de politie, het openbaar ministerie en defensie tegen georganiseerde hennephandel zijn op woensdag 14 november acht personen aangehouden.

Gedurende de actie werden zestien locaties in Zwolle, Heerde, Raalte, Apeldoorn en Dalfsen bezocht. Daarbij werden, naast de acht aangehouden verdachten, ook zeven hennepkwekerijen aangetroffen. In deze kwekerijen stonden op dat moment ruim 700 planten en 1200 stekken. De planten, stekken en de apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Bij de kwekerijen werd de stroom illegaal aan het net onttrokken en was er sprake van een (brand)gevaarlijke situatie. Bij deze locaties werd de elektriciteit afgesloten. Daarnaast werden twaalf auto’s, zeven scooters, twee caravans, een autoambulance en een paardentrailer in beslag genomen.

Tevens werd beslag gelegd op contant geld, verdovende middelen (hard- en softdrugs), wapens, munitie, schilderijen, flatscreens, meubilair, sieraden en twee woonwagens. Alle verdachten werden ingesloten op het bureau. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij de actie werd ook defensie ingeschakeld. Defensie levert technische ondersteuning bij de doorzoekingen.

Geen reacties op “Acht aanhoudingen bij onderzoek naar handel in hennep”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 8 maanden en 6 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+