Foto’s: schoorsteenbrand Oude Vechtsteeg Dalfsen

DALFSEN – Even voor 20:00 werden de bewoners van een woning aan de Oude Vechtsteeg, in het buitengebied, opgeschrikt door een brand in het schoorsteenkanaal. De meldkamer schakelde de brandweer van Dalfsen in. Er werd meteen extra materieel ingezet.

Ook werd een hoogwerker van de brandweer Zwolle richting het brandadres gestuurd.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit van Dalfsen was de woning gehuld in rook. De brandweer zette meteen binnen in, maar de brand bleef gelukkig beperkt tot het schoorsteenkanaal. De brand was vrij snel onder controle.

Vanuit de Zwolse hoogwerker, die ondertussen gearriveerd was, werd het schoorsteenkanaal geveegd waaruit een aanzienlijke hoeveelheid rook kwam.

Deze brand liet zich niet snel winnen; in het schoorsteenkanaal zaten een paar bochten waar de brandweer moeilijk door kon komen. De woonkamer stond ook enige tijd onder rook. Stichting Salvage zal de schade, die vooral bestaat uit roet en stank, op komen nemen.

 

Video: schoorsteenbrand Oude Vechtsteeg Dalfsen 1-12-12 door Niels Jansen
Deze foto in origineel formaat ontvangen? Neem daarvoor contact met NuVechtdal op...

Foto 1/6 - naamloos.jpg


laden...
Foto: Niels Jansen © NuVechtdal

Geen reacties op “Foto’s: schoorsteenbrand Oude Vechtsteeg Dalfsen”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 7 jaren, 2 maanden en 17 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+