Wilde achtervolging van Ommen via Dalfsen naar Zwolle

OMMEN/DALFSEN/ZWOLLE – Na een inbraak in een winkel en een poging inbraak bij een andere winkel aan de Brugstraat in Ommen, heeft de politie in de nacht van zondag 16 op 17 december op de Hessenweg tussen Dalfsen en Zwolle een 26-jarige verdachte uit Haarlem aangehouden.

Rond 02.00 uur werd met geweld o.a. een ruit ingeslagen van de ene winkel en gepoogd binnen te komen bij de ander. Middels het inbraakalarm werd de politie gealarmeerd. De daders sloegen op de vlucht. Op basis van het signalement van de auto zette de politie de achtervolging in en zette in Zwolle de weg af ter hoogte van de spoorwegovergang op de Hessenweg. Een vrachtwagen stond inmiddels ook stil voor deze wegversperring.

Toen de auto van de verdachten met hoge snelheid naderde en men de blauwe zwaailichten en blokkade zag, remde men hard en week uit via de parallelweg. Men poogde weg te komen door weer gas bij te geven, maar verloor hierbij de macht over het stuur. Vlak voor de spoorwegovergang crashte de auto tegen een lantaarnpaal, een vrachtwagen en een hek. Twee inzittenden sloegen op de vlucht. Een derde verdachte die achterin zat kon worden aangehouden. Hij was gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij ter observatie een nacht moest blijven.

Naar de twee gevluchte mannen is nog gezocht met een politiehond, maar zijn niet meer aangetroffen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Geen reacties op “Wilde achtervolging van Ommen via Dalfsen naar Zwolle”


  1. Nog geen reacties: reageer nu als eerste...

Reageer op dit artikel

Let op: Verouderd bericht
Dit bericht is momenteel 6 jaren, 9 maanden en 29 dagen oud.

Wanneer u een reactie plaatst, gaat u akkoord met de voorwaarden. Alle velden zijn verplicht, uw emailadres zal alleen zichtbaar zijn voor de redactie.Reactie :mrgreen: :smile: :neutral: :mad: :twisted: :sad: :arrow: :shock: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :idea: :!: :?:
+